Testimonials van partners

ROC Horizon College

ROC Horizon College heeft in de periode februari-april 2018 goede ervaringen opgedaan met StudentWeetRaad. Ondanks het feit dat het adviesbureau nog in oprichting was, hebben ze een goed bruikbaar rapport opgeleverd over het terugdringen van voortijdig schoolverlaten in niveau 4. Ik heb de studenten ervaren als gedreven en ondernemend. Positief vind ik dat de studenten op deze manier ervaring opdoen, die in de academische studie minder aan bod komt: samenwerken met een opdrachtgever, maatwerk leveren, focus op praktische relevantie en bruikbaarheid van wetenschappelijke en praktijkkennis. Het aandachtspunt om het contact van de onderzoekers met de opdrachtgever te versterken is gelijk opgepakt. Veel succes met het verder uitbouwen van het bureau!

Jose Oegema – stafmedewerker onderwijsontwikkeling sector Techniek

Onderwijs Consumenten Organisatie

Wat ik aan StudentWeetRaad waardeer is dat de studenten zo enthousiast zijn en in korte tijd met deskundige begeleiding tot een inhoudelijk sterk product komen. Ook de presentatie door de studenten was inspirerend en leidde meteen tot inhoudelijke discussie. Als wederdienst kunnen de studenten deelnemen aan een workshop met een kinderpsycholoog bij ons op kantoor. Op die manier krijgen ze nieuwe kennis en zien ze tegelijkertijd ons kantoor. Ik zou graag nogmaals met ze in zee gaan.

Menno van de Koppel – stafmedewerker Onderwijs Consumenten Organisatie

Elance Academy

StudentWeetRaad heeft in de pilot periode voor ELANCE Academy een advies geschreven. Nadat we met beide partijen goed hebben overlegd zijn we op een concrete vraag gekomen. Deze vraag hebben twee studenten beantwoord door middel van literatuur onderzoek. Het proces verliep soepel en er was altijd fijn contact met de coördinatoren van StudentWeetRaad. Uiteindelijk hebben wij een goed en duidelijk advies ontvangen dat wij kunnen gebruiken bij ons eigen onderzoek. Als tegenprestatie hebben de studenten van ons een training gehad om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We vinden dit een super initiatief en zouden zeker nog een keer willen samenwerken met StudentWeetRaad

Juliënne Beijer – Interne Manager ELANCE Academy

LOC Jeugd

StudentWeetRaad heeft in een relatief korte periode (april – juli 2018) antwoord kunnen geven op een complexe vraag over professionalisering in de jeugdhulpverlening. De studenten konden zich snel inlezen in specifieke literatuur, toonden oprechte interesse in het onderwerp en wisten in hun advies theorie en praktijk op een toegankelijke manier te koppelen en presenteren. Met dit advies kunnen we onze workshops ‘cliëntgericht werken’ structureel verbeteren. Het werk van StudentWeetRaad heeft meerwaarde voor alle betrokken partijen en geeft een andere – broodnodige – kijk op vraagstukken. Hopelijk kunnen zij nog lang op deze manier hun werk blijven doen.

 

Thom van Woerkom – adviseur LOC Zeggenschap in zorg