Testimonials

2021-2022

Gemeente Amsterdam

De samenwerking met de studenten was erg fijn. Zij waren van begin af aan enthousiast over het door ons ingebrachte onderwerp en waren gemotiveerd om een wetenschappelijk onderbouwd advies te geven. De studenten waren altijd goed voorbereid op onze vergaderingen met vragen die ze wilden stellen. Daarbij waren ze ontvankelijk voor feedback op hun conceptstukken. Uiteindelijk hebben zij de wetenschappelijke literatuur weten te vertalen naar een praktisch advies. Wij hebben hierdoor nieuwe, waardevolle inzichten op gedaan.

 • Casper Lemmens – Beleidsadviseur Onderwijs

Mevolution

Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren. Marie en Annemeijne bereidden zich goed voor en hadden heldere vragen, en ook de juiste vragen voor mijn gevoel. We hebben samen nagedacht over hoe we het het beste aan konden pakken en daardoor was het resultaat ook precies wat ik gedacht had. Wij kunnen daar goed mee verder. Ik vind het knap hoe die meiden in de tijd die ze hebben er het resultaat van hebben kunnen maken zoals het nu is.
Nogmaals, ik vind SWR een super initiatief. Mevolution BV is een kleine onderneming met grote ambities en dit soort korte ondersteuning van studenten doe gedegen werk verzetten en tot een goed product komen – waar wij weer mee verder kunnen – is geweldig.

 • Lotte de Rooij – Mede-ontwikkelaar van Mevolution

Qpido

Afgelopen periode hebben drie studenten voor ons een literatuurstudie gedaan. Het was een prettige samenwerking, waarbij de studenten hard hebben gewerkt en heel flexibel waren. Ze luisterde goed naar de feedback en gingen vervolgens weer enthousiast en gedreven verder. Bedankt voor de samenwerking.

 • Carola Stenvers – Jeugdhulp Specialist

2020-2021

Hogeschool van Amsterdam

Het was heel prettig samenwerken met enthousiaste en leergierige studenten. Heeft ons project een mooi onderzoek opgeleverd over learning analytics. Zeker een aanrader om met StudentWeetRaad samen te werken!

 • Niek Schreuder – Hoofd informatievoorziening HvA

Education Warehouse

Het was echt een feest om samen te werken met de studenten van ‘Student weet raad’! Ze zijn nieuwsgierig, slim en kritisch en durfde nieuwe wegen te verkennen. Zo hebben we samen een nieuwe manier van werken ontwikkeld die ons nu en in de toekomst helpt om te zien en begrijpen wat er speelt in het Nederlandse onderwijs.

 • Alette Baartmans – Learning Specialist

Qpido

Wat een leuke en waardevolle ervaring was het om op deze manier samen te werken met studenten. De studenten waren razend enthousiast en van begin tot eind gemotiveerd. Bovendien werden ze professioneel begeleid door Ilvy, wat zorgde voor structuur en een prettige samenwerking. Mede dankzij de tussentijdse overleggen en goede voorbereidingen vanuit de studenten hebben we een bruikbaar rapport gekregen waar we mee vooruit kunnen. Dank en hopelijk tot gauw!

 • Muriale Mingels – Gedragswetenschapper

ELANCE Academy

Dit is de derde keer dat ELANCE Academy een samenwerking heeft met StudentWeetRaad. Dit maal over een actueel onderwerp dat ELANCE heel erg aangaat, mentale gezondheid onder jongeren en studenten. Drie studenten hebben ontzettend hard gewerkt om een goed advies voor ons te schrijven. Het was duidelijk dat ze tijdens de voorbereiding echt hun best deden om de visie van ons bedrijf te begrijpen en het advies paste hier dan ook erg goed bij. Tijdens de presentatie van het advies was het team erg onder de indruk van het onderzoek van de studenten en de positieve adviezen. 

 • Juliënne Beijer – Projectmanager

2019-2020

Melior Advies

Het samenwerken met de studenten van ‘Student Weet Raad’ is een genot. Het is heerlijk om kennis te delen met leergierige studenten. Hún inzichten en kennis zijn vervolgens weer van meerwaarde voor onze adviseurs. Er ontstaat op deze manier een heel waardevolle leersituatie, zeker ook voor de klant die de vruchten plukt van zoveel intensieve aandacht van studenten en adviseurs.

2018-2019

Kennisland

Kennisland is een denk- en doetank voor maatschappelijke innovatie. Soms ontbreekt bij ons in de projecten de tijd om verdiepend onderzoek te doen naar specifieke vraagstukken. Daarom was het heel fijn om advies te krijgen van studentweetraad. In slechts drie ontmoetingen en een enkele weken wisten drie studenten een helder rapport over leren in authentieke leeromgevingen op te stellen. De begeleiding vanuit studentweetraad was goed, de studenten zelf gemotiveerd en enthousiast. In de toekomst werken we graag weer samen! 

 • Dennis van den Berg – Onderwijsvernieuwer

Horizon College

Het was leuk om samen te werken met de studenten van StudentWeetRaad, hun invalshoeken te zien en te gebruiken. Er wordt toch een ander perspectief ingebracht en gebruik gemaakt van bronnen waar we zelf niet direct toegang toe hebben. Er is een kwalitatief goed en bruikbaar product uit gekomen en de studenten hebben hun advies helder gepresenteerd. Ik zou StudentWeetRaad zeker aanraden en wie weet in de toekomst zelf nog een keer benaderen met een vraag!

Tumult Edutrainers

StudentWeetRaad is een super leuk initiatief en erg leerzaam en nuttig voor studenten én bedrijven. Wij hebben van de studenten gratis advies gekregen over het maken van effectieve en motiverende e-learning voor docenten (“Wat zijn effectieve en motiverende componenten op het gebied van e-learning en hoe kunnen die het beste ingezet worden voor docenten?”). En op onze beurt hebben wij bij de wederdienst onze eigen kennis en ervaring kunnen delen met studenten tijdens een hele leuke hands-on sessie online leerblokken maken. Voor herhaling vatbaar!

 • Petra Jonker – Stafmedewerker

2017-2018

ELANCE Academy

StudentWeetRaad heeft in de pilot periode voor ELANCE Academy een advies geschreven. Nadat we met beide partijen goed hebben overlegd zijn we op een concrete vraag gekomen. Deze vraag hebben twee studenten beantwoord door middel van literatuur onderzoek. Het proces verliep soepel en er was altijd fijn contact met de coördinatoren van StudentWeetRaad. Uiteindelijk hebben wij een goed en duidelijk advies ontvangen dat wij kunnen gebruiken bij ons eigen onderzoek. Als tegenprestatie hebben de studenten van ons een training gehad om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We vinden dit een super initiatief en zouden zeker nog een keer willen samenwerken met StudentWeetRaad.

 • Juliënne Beijer – Interne manager

LOC jeugd

StudentWeetRaad heeft in een relatief korte periode (april – juli 2018) antwoord kunnen geven op een complexe vraag over professionalisering in de jeugdhulpverlening. De studenten konden zich snel inlezen in specifieke literatuur, toonden oprechte interesse in het onderwerp en wisten in hun advies theorie en praktijk op een toegankelijke manier te koppelen en presenteren. Met dit advies kunnen we onze workshops ‘cliëntgericht werken’ structureel verbeteren. Het werk van StudentWeetRaad heeft meerwaarde voor alle betrokken partijen en geeft een andere – broodnodige – kijk opvraagstukken. Hopelijk kunnen zij nog lang op deze manier hun werk blijven doen.

 • Thom van Woerkom – Adviseur LOC Zeggenschap in zorg

ROC Horizon College

ROC Horizon College heeft in de periode februari-april 2018 goede ervaringen opgedaan met Student Weet Raad. Ondanks het feit dat het adviesbureau nog in oprichting was, hebben ze een goed bruikbaar rapport opgeleverd over het terugdringen van voortijdig schoolverlaten in niveau 4. Ik heb de studenten ervaren als gedreven en ondernemend. Positief vind ik dat de studenten op deze manier ervaring opdoen, die in de academische studie minder aan bod komt: samenwerken met een opdrachtgever, maatwerk leveren, focus op praktische relevantie en bruikbaarheid van wetenschappelijke en praktijkkennis. Het aandachtspunt om het contact van de onderzoekers met de opdrachtgever te versterken is gelijk opgepakt. Veel succes met het verder uitbouwen van het bureau!

 • Jose Oegema – Stafmedewerker onderwijsontwikkeling sector Techniek

OCO

Wat ik aan StudentWeetRaad waardeer is dat de studenten zo enthousiast zijn en in korte tijd met deskundige begeleiding tot een inhoudelijk sterk product komen. Ook de presentatie door de studenten was inspirerend en leidde meteen tot inhoudelijke discussie. Als wederdienst kunnen de studenten deelnemen aan een workshop met een kinderpsycholoog bij ons op kantoor. Op die manier krijgen ze nieuwe kennis en zien ze tegelijkertijd ons kantoor. Ik zou graag nogmaals met ze in zee gaan.