April 2019 tot Juni 2019

Rosa Helmantel Ik ben Rosa Helmantel, ik ben 19 jaar en ik woon in Woerden. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie Onderwijswetenschappen aan de UvA en ik heb het daar erg naar mijn zin. Ik vind het leerproces van (groepen) mensen erg interessant en ik houd ervan om bezig te zijn met het bedenken en ontwerpen van nieuwe ideeën en oplossingen voor problemen die gerelateerd zijn aan leren. Verder hou ik van lezen, ben ik een fanatieke volleybalster en geniet ik enorm van gezelligheid met vrienden en familie. Ik heb gekozen me bij StudentWeetRaad aan te sluiten, omdat ik het een mooie mogelijkheid vind om de theorie aan de praktijk te verbinden. Ik vind het fijn om het gevoel te hebben betekenisvol te kunnen zijn voor anderen, juist ook in samenwerking met andere nieuwsgierige studenten. Marthe te Velde 
Mijn naam is Marthe te Velde, ik ben 24 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik zit nu in het tweede jaar van de Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater of de bioscoop. Ook vind ik het leuk om te zingen, houd ik van koken en lees ik graag. Omdat ik nieuwsgierig was naar wat er in mijn toekomstige werkveld speelt, heb ik me bij StudentWeetRaad aangesloten. StudentWeetRaad geeft mij de kans te leren hoe en waar theorie en praktijk elkaar raken en is daarom een leuke en uitdagende aanvulling op mijn studie.
Juliette de Groot Ik ben Juliëtte de Groot en ik ben 20 jaar. Op dit moment ben ik bezig met mijn tweede jaar van de bachelor Onderwijswetenschappen aan de UvA. Ik heb het er erg naar mijn zin! Tot zover vind ik eigenlijk alles interessant, ik denk dat dat ook een n de redenen is waarom ik aan SWR mee doe. Door mijn deelname hoop ik in contact te komen met verschillende onderwerpen binnen het onderwijs en wellicht zelfs erachter te komen wat ik na mijn studie wil gaan doen. Daarnaast, zoals ook meerdere studenten zeggen, is SWR dé mogelijkheid om theorie met de praktijk te verbinden. Het voelt goed om ergens mee bezig te zijn dat waarschijnlijk echt zal worden gebruikt door opdrachtgevers. Maaike Bos Mijn naam is Maaike en ik ben 24 jaar. Op dit moment volg ik de minor Onderwijswetenschappen aan de UvA om aankomend jaar met de gelijknamige master te beginnen. Hiervoor hen ik de Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan Universiteit Leiden afgerond. Tijdens de studie wordt veel kennis overgebracht, maar mis(te) ik de koppeling naar de praktijk. Om deze hoop ik met StudentWeetRaad meer van deze praktijk te kunnen zien. Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pasfoto-f.jpgKiki van den Hamer Hallo! Mijn naam is Kiki. Ik ben 23 jaar en volg momenteel de premaster (Forensische) Orthopedagogiek. Hiervoor heb ik de bachelor Communicatiewetenschap afgerond, maar ik ben er toch achtergekomen dat mijn hart ligt bij Orthopedagogiek. Dit is dan ook de master die ik volgend jaar ga volgen. De manieren waarop kinderen zich ontwikkelen en hoe een orthopedagoog hieraan bij kan dragen, vind ik enorm interessant. Omdat ik tot nu toe de link van theorie naar de praktijk nog miste in de opleiding, heb ik heel veel zin om bij Student Weet Raad aan de slag te gaan en kennis te maken met vraagstukken uit het werkveld! Isa Wagener  Ik ben Isa Wagener, 22 jaar en kom uit Amsterdam. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de UvA< een brede studie waar verschillende sociale wetenschappelijke disciplines aanbod komen. Daarnaast heb ik de minor Global Youth gedaan, waar ik o.a. vakken van de studie onderwijskunde gedaan heb. Op dit moment ben ik bezig met het volgen van vakken binnen de communicatiewetenschap. Wat mij aanspreekt aan Student Weet Raad, is dat op een professionele en zelfstandige manier academische kennis gecombineerd wordt met kwesties in de praktijk. Op deze manier kunnen wij, als nieuwsgierige en gemotiveerde studenten, nuttig zijn voor verschillende organisaties. Nicole Capel
Mijn naam is Nicole Capel en ik woon in Almere. Op het moment volg ik de masteropleiding Forensische Orthopedagogiek aan de UvA. Ik ben zeer geïnteresseerd in de totstandkoming en uitingen van externaliserend probleemgedrag, vooral het behandelen van dit soort gedrag lijkt mij een grote uitdaging.
Ik heb gekozen om mij aan te sluiten bij StudentWeetRaad, omdat ik het een mooie plek vond om theorie en praktijk samen te kunnen brengen. Vooral het samenwerken met andere studenten van gelijke, maar ook andere opleidingen sprak mij erg aan. Het leren van elkaar is ook zeer belangrijk binnen het werkveld van sociale wetenschappen.
Celine Rook Ik ben Celine Rook, ik ben 21 jaar en woon in Amsterdam. Ik zit in het eerste jaar van de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Daarnaast geef ik huiswerkbegeleiding en bijles en werk ik als onderwijsassistent op een middelbare school. Het leuke aan StudentWeetRaad vind ik dat je de dingen die je tijdens je studie leert kunt toepassen in de praktijk. Het is fijn om ook tijdens je studie al bezig te zijn met professionele opdrachtgevers. Robine Ravesloot  Mijn naam is Robine Ravesloot. Ik ben 22 jaar en in woon in Alkmaar. Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de UvA. Deze studie is erg breed, waar je van verschillende sociaalwetenschappelijke disciplines veel kennis opdoet. In het tweede jaar volgde ik vakken bij de minor Global Youth en dit prikkelde mijn interesse op het gebied van jeugd. Op dit moment volg ik naast mijn eigen studie ook de uitgebreide minor Orthopedagogiek, wat ik enorm interessant vind! Het is een goede keuze geweest om mijn brede studie te combineren met deze minor. Welke kant ik uiteindelijk op ga dat weet ik nog niet, maar ik vind het in ieder geval heel interessant om mijn brede sociale kennis te kunnen inzetten bij (ortho)pedagogische vraagstukken. Ik vind eigenlijk van alles interessant en dat is ook een reden dat ik bij StudentWeetRaad aan de slag ga. Daarnaast lijkt het mij heel leuk om samen met leergierige studenten daadwerkelijk wat bij te kunnen dragen aan een vraagstuk van een externe partner. Het is echt een mooie kans om de theorie te kunnen verbinden aan de praktijk!