Februari 2022 – juni 2022

Ik ben Anouk van der Vlies, 25 jarige Zeeuwse, nu wonend in Utrecht. Van jongs af aan voel ik me al maatschappelijk betrokken. Het is dan ook mijn ambitie om de wereld op een positieve en oprechte manier een stukje beter te maken. Met mijn opleiding Pedagogische wetenschappen hoop ik kinderen en jongeren te kunnen helpen op weg naar een goede toekomst. Ik ben erg empathisch, leergierig, meestal een tikkeltje druk en ga het liefst dansend het leven door.

Ik ben Eline Noor, 22 jaar en pas begonnen met Pedagogische Wetenschappen op de UvA. Ik heb hiervoor Verpleegkunde gedaan en werk nu als docent Verpleegkunde met hele leuke studenten. Mijn passie naar onderzoek en de jeugd kwam door mijn werk in de psychiatrie. Er spelen zoveel factoren in de jeugd mee die ervoor kunnen zorgen dat je kwetsbaarder bent als (jong)volwassene. Ik dacht bij mijzelf; hier wil ik veel meer over weten. Sindsdien zoek ik regelmatig artikelen op om mijzelf verder te informeren. Verder teken en lees ik graag, naast avondjes samen zitten met vriendinnen. SWR combineert mijn passie voor onderzoek en nieuwsgierigheid met de vraagstukken uit de praktijk. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit avontuur aan te gaan met het team!

Mijn naam is Felice Sjollema en ik ben 21 jaar oud. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar van de bachelor Pedagogische Wetenschappen, tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin! Hiervoor heb ik een jaar de lerarenopleiding Engels gedaan. Alhoewel ik de pedagogische kant van het docentschap ontzettend leuk vond, kwam ik erachter dat ik voor de klas staan toch niet iets voor mij is. Nadat ik Linguistics een kans heb gegeven, ben ik uiteindelijk bij Pedagogische Wetenschappen beland. Ik ben dus nog vrij nieuw hier, maar ik kijk er nu al naar uit om de kennis die ik nu opdoe toe te passen in de praktijk en zo meer te leren over het werkgebied. In mijn vrije tijd vind ik het  erg leuk om een filmpje of terrasje te pakken met vrienden of vriendinnen, ook ben ik gek op reizen!

Hi! Ik ben Laura Rodenburg, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Pedagogische Wetenschappen. Naast mijn studie vind ik het leuk om lekker uitgebreid en bourgondisch te koken en tafelen, te wandelen en een terrasje te pakken. Ik kijk er naar uit om de theorie die ik tijdens de studie geleerd heb toe te passen in de praktijk bij StudentWeetRaad.

Hi allemaal, ik ben Lisanne Timmermans, ik ben 23 jaar oud. Vorig jaar heb ik mijn bachelor criminologie afgerond en momenteel ben ik bezig met de minor uitgebreid orthopedagogiek. Tijdens mijn bachelor criminologie werd mijn interesse voor pedagogiek gewekt. Ik wil graag meer leren over opvoeding en gedrag en daarom ben ik de minor uitgebreid gaan volgen. Het werk bij Student Weet Raad lijkt me een interessante en leerzame toevoeging om mij meer te verdiepen en in pedagogische- en onderwijswetenschappen. Ik heb dan ook heel veel zin om bij Student Weet Raad aan de slag te gaan!

Hoi! Ik ben Maria Dijkstra, ik ben 25 jaar en doe op dit moment de Pre-Master Orthopedagogiek. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten of naar de bioscoop. Ik haal veel plezier uit de studie, maar merk dat ik de verbinding met de praktijk mis. Door StudentWeetRaad ga ik de verbinding met de praktijk weer krijgen en kijk hierdoor uit naar een leuk en leerzaam semester!

Ik ben Marie de Koning, 23 jaar en tweedejaars student onderwijswetenschappen. Ik heb hiervoor een studie gedaan die heel praktijk gericht was. Ik heb zin om ook in deze studie meer praktijk op te zoeken. Bij StudentWeetRaad hoop ik een combinatie tussen theorie en praktijk te ervaren. Ook ben ik erg benieuwd naar het werkveld waarin ik terecht kom. En dit is natuurlijk een leuke manier om nieuwe enthousiaste studenten te leren kennen.

Mijn naam is Marthe te Velde, ik ben 27 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de Research Master Child Development and Education aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater of de bioscoop. Ook vind ik het leuk om te zingen, houd ik van koken en lees ik graag. Omdat ik nieuwsgierig was naar wat er in mijn toekomstige werkveld speelt, heb ik me een paar jaar geleden bij StudentWeetRaad aangesloten. Ook dit seizoen ben ik weer van de partij, omdat StudentWeetRaad mij de kans geeft te onderzoeken hoe en waar theorie en praktijk elkaar raken en blijft daarom een leuke en uitdagende aanvulling op mijn studie.

Ik ben Matthijs van der Scheun, tweedejaars bachelor student Onderwijswetenschappen. In het verleden wist ik nog niet zo goed wat ik wilde studeren en wat ik wilde worden. Lange tijd deed ik, net als op de middelbare, wat mij werd opgedragen. Op een gegeven moment werd ik als het ware ‘wakker’ en wilde ik iets totaal anders gaan doen; iets wat mij interesseert en waar ik energie uit kan halen. Ik ben toen in gesprek gegaan met een loopbaanbegeleider en heb daar een missie ontwikkeld: ik zie graag dat mensen harmonieus met zichzelf kunnen zijn en met hun omgeving. Ik wilde daar graag aan gaan werken via het onderwijs, met name gericht op de jongeren. Ik wil ze gaan helpen te ontwikkelen op een duurzame wijze waarin zij zich volledig kunnen ontwikkelen en ontplooien. De studie die ik daarbij vond passen was Onderwijswetenschappen, wat ik nu aan het studeren ben. Met StudentWeetRaad zou ik graag de praktijk willen opzoeken en in gesprek willen gaan. Door theorie om te zetten in advies kan ik via StudentWeetRaad anderen weer helpen hun missie te volbrengen en misschien indirect ook wel weer mijn missie.

Hi! Ik ben Mila Kastelein. Ik ben 19 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Den Haag. Sinds een jaar woon ik nu in Amsterdam, en studeer sinds 2021 Pedagogische Wetenschappen aan de UvA. Het lijkt mij een geweldige kans om nu, in mijn eerste jaar en op mijn leeftijd al praktijkervaring op te doen in mijn (toekomstige) vakgebied. Naast mijn studie ben ik surveillant op het Luzac Lyceum en College in Amsterdam en werk ik achter de bar bij Sama Sebo, het Indische restaurant van mijn oom. In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid, creatief bezig zijn, koken en ben ik meerdere keren per week rennend rondom de grachten te vinden om gezond te blijven.

Ik ben Naomi de Vries, ik kom uit Hoorn en ben eerstejaarsstudent Pedagogische Wetenschappen. Buiten de studie om werk ik in de kinderopvang en in de horeca en doe ik in mijn vrije tijd wekelijks aan stijldansen. Naast de theoretische kennis ben ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden in het toekomstig werkveld en daarom lijkt het mij heel interessant om relevante praktijkervaring op te doen bij StudentWeetRaad. Bovendien zie ik SWR als een mooie kans om mijn academische vaardigheden verder te ontwikkelen!

Mijn naam is Rosemarie Gideonse, woon in Amsterdam en ik studeer de pre-master (Forensische) Orthopedagogiek. Vorig studiejaar ben ik afgestudeerd van de opleiding Social Work met de specialisatie Jeugd. Daarbij heb ik een afstudeeronderzoek gedaan gericht op de samenwerking tussen de zorgprofessionals binnen de pedagogiek. Ik vond het erg interessant om het onderzoek vorm te geven en hier kwam ook mijn interesse vandaan om mijn academische vaardigheden verder te ontwikkelen bij StudentWeetRaad. Daarnaast wil ik mij verder verdiepen binnen zowel de pedagogische als onderwijskundige vraagstukken. Tenslotte hoop ik een mooie bijdrage te leveren binnen de onderzoeken die vormgegeven zullen worden bij StudentWeetRaad.

Hi! Mijn naam is Sanne Bannink en ik ben 22 jaar oud. Hiervoor heb ik twee jaar de opleiding voeding en diëtetiek gevolgd, waarbij ik merkte dat vooral het psychologisch/maatschappelijke vlak, en met name de jeugd, mij erg aanspraak. Hierdoor ben ik dit jaar naar Amsterdam verhuisd om aan de bachelor Pedagogische Wetenschappen te beginnen. Naast mijn studie werk ik als huiswerkbegeleider en geef ik bijles. Het lijkt mij erg leuk en leerzaam om de opgedane kennis uit de studie in de praktijk toe te passen bij StudentWeetRaad, om zo het werkveld alvast beter te leren kennen.

Hoi! Ik ben Sofie van Borkum, 23 jaar oud en derdejaars student Pedagogische Wetenschappen! Hiervoor heb ik twee jaar de PABO gedaan, maar de wereld rondom kinderen búíten het klaslokaal trok toch meer mijn aandacht. Naast mijn studie geef ik bijles en ben ik oppas. Daarnaast houd ik erg van koken, (bord/kaart)spelletjes en bijna alle dieren! Ik kijk er naar uit om bij SWR mijn interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en mijn theoretische kennis te kunnen combineren met het professionele werkveld!

Hoi! Mij naam is Stan Edelaar. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Haarlem. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van de bachelor onderwijswetenschappen en dat gaat allemaal hartstikke goed. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan. 

Tot nu toe gaat de opleiding heel goed, maar ik merkte dat mijn motivatie de laatste tijd een beetje achteruit ging. Ik volgde de vakken meer omdat het moest in plaats van dat ik er energie uit haalde. Na een tijdje erover na te denken kwam ik tot de conclusie dat ik de binding met de praktijk erg miste. StudentWeetRaad lijkt mij daarom een prachtige kans om de praktijk wat meer op te zoeken. Door aan de slag te gaan met onderwijskundige vraagstukken uit de praktijk hoop ik de inspiratie terug te krijgen die ik had toen ik net aan deze studie begon!