September 2019 – december 2019

Emilia Roelofs

Mijn naam is Emilia, ben 27 jaar oud en volg momenteel de premaster onderwijswetenschappen. Na een aantal jaren in het mbo gewerkt te hebben als docent Nederlands, wil ik nu graag andere perspectieven op onderwijs onderzoeken. Ik houd van koken, theater en vooral van veel gezelligheid.

Ik vind het interessant om me nu bezig te gaan houden met de koppeling tussen theorie en praktijk en wat hierbij komt kijken. Studentweetraad is daar een goede plek voor!

Sanne Reckman

Mijn naam is Sanne Reckman. Ik ben 26 jaar en woon in Utrecht, waar ik ook mijn bachelor Onderwijswetenschappen heb gedaan. Hierna heb ik specifiek gekozen voor de master Onderwijswetenschappen aan de UvA, omdat aan de UvA ook een nadruk ligt op het macro- en mesoniveau van het onderwijs.  In mijn studie en werk zijn mijn kernwaardes zelfstandigheid, professionaliteit maar vooral creativiteit. Ik ben graag out-of-the-box bezig als het neerkomt op vraagstukken en praktijkproblemen. Daarnaast heb ik een passie voor het overbrengen van kennis en vaardigheden op een stimulerende en interessante wijze. Ik heb er zin in om actief de link te leggen tussen theorie en praktijk!

Ruby de Nijs

Mijn naam is Ruby, ik ben 22 jaar en woon in Alkmaar. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen aan de UvA. Tijdens het volgen van mijn studie merkte ik dat ik vooral geïnteresseerd was in vraagstukken rondom jongeren en onderwijs. Daarom volg ik momenteel de minor Onderwijswetenschappen, om hierna de gelijknamige master te volgen. Mijn interesses liggen op dit moment in de sociologische kant van onderwijs, maar ook in lesontwikkeling en het ondersteunen van kwetsbare groepen leerlingen. Door StudentWeetRaad heb ik de mogelijkheid om mijn kennis rondom deze onderwerpen te verbreden en ervaring op te doen met vraagstukken uit het werkveld. Daarnaast geeft SWR de kans om samen te werken met studenten van diverse achtergronden. Ik hoop dan ook met mijn sociologische kennis van mijn bachelorstudie mijn steentje bij te kunnen dragen!

Nerija Montroos

Mijn naam is Nerija Montroos, ik heb de Bachelor Bestuurskunde afgerond en doe nu de Master Onderwijswetenschappen. Ik ben een zeer enthousiast, gemotiveerd en ambitieus persoon en zie het SWR als een mooie aanvulling aan mijn studie en mogelijkheid om te groeien.

In mijn bachelor was ik actief in de opleidingscommissie waardoor ik met vraagstukken binnen de universiteit te werk ging en ook advies moest geven. Ik kijk er daarom naar uit om met organisaties samen te werken en vraagstukken te beantwoorden en streef hierbij naar de beste resultaten. Tot snel!

Maaike Bos


Mijn naam is Maaike en ik ben 24 jaar. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen aan de UvA. Hiervoor heb ik de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan Universiteit Leiden en de minor Onderwijswetenschappen aan de UvA afgerond.

Tijdens de studie leer ik veel, maar mis(te) ik de praktijk. Met SWR probeer ik daarom meer van de mogelijkheden binnen de praktijk te ontdekken en meer (praktijk)kennis op te doen.

Aisha Elahi

Mijn naam is Aisha Elahi en ik ben 24 jaar oud. In september 2019 ben ik begonnen met de Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de UvA. Hiervoor heb ik totaal iets anders gedaan. Dit is voor mij dan ook één van de voornaamste redenen om bij Student Weet Raad(SWR) aan de slag te gaan. Ik wil graag meer weten over de vraagstukken die men bezighoudt in het werkveld. En het leuke is dat
we bij SWR met studenten van verschillende opleidingen, samen een bijdrage kunnen leveren aan de vraagstukken. Het lijkt mij tof om creatieve en frisse oplossingen te bedenken over kwesties die spelen. Verder heb ik ook een bijbaan bij The Body Shop, waar ik met plezier werk. En wat ik nog meer leuk vind om te doen is kickboksen, buiten zijn(wandelen, joggen en fietsen) en gezellig op stap gaan met mijn zusjes of vriendinnen.

Bo Janssen

Mijn naam is Bo, ik ben 22 jaar en woon in Utrecht. Ik zit momenteel in de masterfase van Onderwijswetenschappen aan de UvA. Het leren van mensen is een groots interessegebied van me, ongeacht of het gaat om formeel onderwijs, leren in organisaties, leren in een informele context of leren van jong en oud. Ik ben coördinator bij de VoorleesExpress Utrecht. Verder is voetballen (kijken of spelen) een passie en spendeer ik mijn vrije tijd graag aan gezelligheid met vrienden en familie.

Toen ik van StudentWeetRaad hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik ben groots voorstander van de koppeling tussen theorie en praktijk en dat is dus ook een van de redenen dat ik me heb aangemeld. Daarnaast wil ik graag samenwerken met andere studenten en met organisatie die – net als ik – zo geïnteresseerd zijn in het onderwijs. Bovendien is het een fijne mogelijkheid om de onderwijskundige praktijk te leren kennen.