Kernteam

Het kernteam van StudentWeetRaad bestaat uit twee studenten als coördinatoren. StudentWeetRaad is een adviesbureau die door studenten is opgericht. Omdat we waarde hechten aan kwaliteit, zeker van de adviezen die worden uitgegeven, werken we samen met universitaire docenten binnen de Universiteit van Amsterdam, in het bijzonder binnen de afdelingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO.

Anouk van Doorn – coördinator 

Mijn naam is Anouk van Doorn en ik heb zowel de bachelor Pedagogische Wetenschappen als Onderwijswetenschappen gedaan aan de UvA. Tegenwoordig doe ik de master Onderwijswetenschappen en mijn interessegebieden zijn leiderschap en processen binnen organisaties. 

Ik heb mij aangesloten bij Student Weet Raad omdat ik het interessant vind om vraagstukken uit de praktijk te verbinden met de wetenschap en de verschillende organisaties te leren kennen. Daarnaast vind ik het leuk studenten te begeleiden om een mooi advies te schrijven.  


Sharon Heijdeman – coördinator 

Mijn naam is Sharon Heijdeman, 24 jaar oud en ik zit momenteel in mijn vierde jaar van de Universitaire Pabo aan de UvA. Hiervoor heb ik al een bachelor en master Communicatiewetenschappen afgerond, maar mijn passie ligt hiernaast ook in het onderwijs. 

Dit komt perfect samen bij StudentWeetRaad waarbij ik vaardigheden uit beide studies kan inzetten om StudentWeetRaad te laten groeien.  

Docenten

Er zijn drie docenten betrokken bij StudentWeetRaad, namelijk:

Jitske Steenbergen-Bosma – docent

Mijn naam is Jitske en ik ben sinds 2 jaar werkzaam op de UvA. Eerst als junior-onderzoeker, waarbij ik een praktijkgericht onderzoek heb uitgevoerd naar binnen- en buitenschoolse burgerschapservaringen van basisschoolleerlingen, en sinds dit studiejaar ook als werkgroepdocent. Een ontzettend leuke baan waarin ik mijn passie voor lesgeven kan combineren met de wetenschappelijke wereld.

Bij StudentWeetRaad ondersteun ik de studenten bij het schrijven van de adviezen. Wekelijks overleg ik met de studenten hoe het gaat en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben.

dr. Frank Cornelissen – docent

Ik ben Frank en woon met vrouw en drie jongens in Wilnis. Na heel wat omzwervingen in onderwijsland ben ik op dit moment universitair docent bij Onderwijswetenschappen aan de UvA en lector Onderwijskunde bij het opleidingscentrum voor de Rechtspraak (SSR).

StudentWeetRaad is een geweldig initiatief dat universiteit en samenleving dichterbij elkaar brengt en gebruik maakt van de creativiteit en denkkracht van onze studenten. Toen ik bij de oprichting werd uitgenodigd om mee te denken, was ik gelijk enthousiast.

prof. dr. Henny Bos – docent

Henny Bos is hoogleraar “Sexual and Gender Diversity in Families and Youth”. Henny is verbonden aan onze afdeling Pedagogische en Onderwijs Wetenschappen waar zij als assistent in opleiding (AIO) in 2000 met het onderwerp lesbisch ouderschap begon en waar zij later als postdoc, UD, en UHD en nu dus als hoogleraar verder mee aan de slag is gegaan. Henny houdt zich dan ook met name bezig met homo en lesbisch ouderschap en daarnaast ook met LHBT jongeren en gender nonconforme jongeren. Zij is daarbinnen bijvoorbeeld medeonderzoeker van het US. National Longitudinal Lesbian Family Study, een onderzoek waarin zij samen met de P.I van het onderzoek Dr. Nanette Gartrell veel publiceert in internationale tijdschriften maar ook een onderzoek waar bijvoorbeeld in het rapport van de staatscommissie “Herijking gezinsvormen” veel naar gerefereerd wordt. Henny is (naar eigen zeggen) fan van activiteiten die door studenten worden opgezet en activiteiten die door studenten samen met docenten gedragen worden en is daarom erg gecharmeerd van StudentWeetRaad.