Kernteam

StudentWeetRaad is een adviesbureau dat door studenten is opgericht. Het kernteam bestaat uit twee student-coördinatoren. Omdat we waarde hechten aan kwaliteit, zeker voor de adviezen die worden uitgegeven, werken we samen met universitaire docenten binnen de afdelingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO van de Universiteit van Amsterdam.

Rosa Helmantel – coördinator 

Ik ben Rosa en inmiddels vierdejaars Onderwijswetenschappen-studente. In mijn vrije tijd volleybal ik veel en lees ik graag, over onderwijs en allerlei andere interessante onderwerpen.

In mijn tweede studiejaar schreef ik zelf adviezen voor StudentWeetRaad en sindsdien ben ik enorm enthousiast over het adviesbureau. Het is een mooie plek om mijn passie voor onderwijs, leerprocessen en het helpen van mensen, in te zetten. Ik kijk ernaar uit om samen met de studenten aan de slag te gaan met het schrijven van mooie adviezen voor onze partners en zo de theorie aan de praktijk te verbinden!


Ilvy van der Steen – coördinator 

Mijn naam is Ilvy van der Steen en ik heb de bachelor pedagogische wetenschappen en de mastertrack Youth at Risk op zak. Momenteel zit ik in de afrondende fase van de mastertrack Forensische Orthopedagogiek. Naast mijn werk als coördinator bij StudentWeetRaad werk ik drie dagen in de week in Nijmegen als stagiaire gedragswetenschapper in een justitiële jeugdinrichting.

Een brug slaan tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk vind ik ontzettend interessant en waardevol. Studenten kunnen zo hun interesses onderzoeken en verbreden, werken aan persoonlijke vaardigheden en een netwerk opbouwen. Daarnaast help en begeleid ik graag mensen en geloof ik dat je samen tot iets moois komt. Ik kijk ernaar uit om mooie verbindingen te maken.

Docenten

Daarnaast zijn er vier docenten betrokken bij StudentWeetRaad:

Anouk van Doorn, MSc – werkgroepdocent

Mijn naam is Anouk en vorig jaar was ik tijdens mijn master Onderwijswetenschappen de coördinator van StudentWeetRaad. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik dit jaar werkzaam als werkgroepdocent binnen Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Hierbij geef ik eerstejaars studenten les over academische vaardigheden en statistieken. Ik heb erg veel zin om dit jaar vanuit de rol als begeleidend werkgroepdocent bij SWR betrokken te zijn.

Waarom ik zo enthousiast ben over SWR is dat het de mogelijkheid biedt aan studenten om hun opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk. Hierdoor kunnen ze allereerst anderen helpen met hun kennis en krijgt deze kennis daarnaast ook betekenis. Aangezien er binnen het wetenschappelijk onderwijs niet veel ruimte is om kennis in de praktijk te brengen, is SWR hier een perfecte uitkomst voor.

 

dr. Frank Cornelissen – universitair docent

Ik ben Frank en woon met vrouw en drie jongens in Wilnis. Na heel wat omzwervingen in onderwijsland ben ik op dit moment universitair docent bij Onderwijswetenschappen aan de UvA en lector Onderwijskunde bij het opleidingscentrum voor de Rechtspraak (SSR).

StudentWeetRaad is een geweldig initiatief dat universiteit en samenleving dichterbij elkaar brengt en gebruik maakt van de creativiteit en denkkracht van onze studenten. Toen ik bij de oprichting werd uitgenodigd om mee te denken, was ik gelijk enthousiast.

 

prof. dr. Henny Bos – universitair docent

Henny Bos is hoogleraar “Sexual and Gender Diversity in Families and Youth”. Henny is verbonden aan onze afdeling Pedagogische en Onderwijs Wetenschappen waar zij als assistent in opleiding (AIO) in 2000 met het onderwerp lesbisch ouderschap begon en waar zij later als postdoc, UD, en UHD en nu dus als hoogleraar verder mee aan de slag is gegaan. Henny houdt zich dan ook met name bezig met homo en lesbisch ouderschap en daarnaast ook met LHBT jongeren en gender nonconforme jongeren. Zij is daarbinnen bijvoorbeeld medeonderzoeker van het US. National Longitudinal Lesbian Family Study, een onderzoek waarin zij samen met de P.I van het onderzoek Dr. Nanette Gartrell veel publiceert in internationale tijdschriften maar ook een onderzoek waar bijvoorbeeld in het rapport van de staatscommissie “Herijking gezinsvormen” veel naar gerefereerd wordt. Henny is (naar eigen zeggen) fan van activiteiten die door studenten worden opgezet en activiteiten die door studenten samen met docenten gedragen worden en is daarom erg gecharmeerd van StudentWeetRaad.

 

dr. Bram Van Bockstaele – postdoc

Ik behaalde mijn PhD aan de Universiteit Gent in 2011, en sindsdien heb ik als postdoc gewoond en gewerkt in Zuid-Afrika, Amsterdam, en Australië. Sinds 2021 werk ik weer aan de UvA, in de onderzoeksgroep Developmental Psychopathology. Als postdoc doe ik onderzoek naar sociaal-emotionele ontwikkeling en interacties tussen emoties en cognitieve processen, zoals aandacht en geheugen. Ik coördineer ook het vak Schrijfondersteuning, begeleid bachelor- en masterscripties, en ik ben werkgroepdocent voor de vakken Testen en Meten en Schrijfondersteuning.

Ik vind het altijd mooi als studenten, onderzoekers, en de praktijk samen iets kunnen bereiken dat niet alleen een educatieve en maatschappelijke waarde heeft, maar dat ook direct toepasbaar is en dat collega’s in de praktijk vooruit kan helpen. De activiteiten van StudentWeetRaad passen perfect binnen dit kader.