Kernteam

StudentWeetRaad is een adviesbureau dat door studenten is opgericht. Het kernteam bestaat uit twee student-coördinatoren. Omdat we waarde hechten aan kwaliteit, zeker voor de adviezen die worden uitgegeven, werken we samen met universitaire docenten binnen de afdelingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO van de Universiteit van Amsterdam.

Sanne Bannink – coördinator

Mijn naam is Sanne en ik ben momenteel bachelorstudent pedagogische wetenschappen. In voorgaande jaren heb ik 3 cycli meegedaan als studentadviseur bij StudentWeetRaad. Ik vond dit een erg leuke en leerzame toevoeging aan mijn bachelor. Het leek mij daarom erg leuk om te kunnen bijdragen aan het adviesbureau vanuit een andere rol, namelijk coördinator! Ik kijk uit naar het komende jaar en hoop voor veel studenten een brug te kunnen vormen tussen de theorie en praktijk.


  

Docenten

Daarnaast zijn er vier docenten betrokken bij StudentWeetRaad:

Ilvy van der Steen – werkgroepdocent

Mijn naam is Ilvy van der Steen en ik werk als klinisch docent bij de mastertrack Forensische Orthopedagogiek en de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Met veel passie en energie houd ik me bezig met klinische en professionele vaardigheden om studenten klaar te stomen voor de praktijk. Hier is ook het raakvlak zichtbaar met StudentWeetRaad. Wat mijns inziens StudentWeetRaad uniek en interessant maakt, is dat het een adviesbureau is voor en door studenten. Op een creatieve wijze wordt een brug geslagen tussen wetenschap en praktijk, wat vaak wordt gemist binnen de academische wereld. Voor studenten is dit een ideale manier om kennis vanuit de opleiding te bundelen en over te dragen naar de praktijk. Waar studenten kennis maken met de praktijk, maken opdrachtgevers kennis met studenten en hun frisse wetenschappelijke blik. Het samenbrengen van en de kennisdeling tussen twee werelden vind ik mooi: we kunnen veel leren van en met elkaar.

 

dr. Frank Cornelissen – universitair docent

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Frank en woon met mijn vrouw en drie jongens in Blaricum. Na heel wat omzwervingen in onderwijsland leid ik op dit moment de onderzoeksgroep vanOnderwijswetenschappen aan de UvA.

StudentWeetRaad is een geweldig initiatief dat universiteit en samenleving dichterbij elkaar brengt en gebruik maakt van de creativiteit en denkkracht van onze studenten. Toen ik bij de oprichting werd uitgenodigd om mee te denken, was ik gelijk enthousiast.

 

prof. dr. Henny Bos – universitair docent

Henny Bos is hoogleraar “Sexual and Gender Diversity in Families and Youth”. Henny is verbonden aan onze afdeling Pedagogische en Onderwijs Wetenschappen waar zij als assistent in opleiding (AIO) in 2000 met het onderwerp lesbisch ouderschap begon en waar zij later als postdoc, UD, en UHD en nu dus als hoogleraar verder mee aan de slag is gegaan. Henny houdt zich dan ook met name bezig met homo en lesbisch ouderschap en daarnaast ook met LHBT jongeren en gender nonconforme jongeren. Zij is daarbinnen bijvoorbeeld medeonderzoeker van het US. National Longitudinal Lesbian Family Study, een onderzoek waarin zij samen met de P.I van het onderzoek Dr. Nanette Gartrell veel publiceert in internationale tijdschriften maar ook een onderzoek waar bijvoorbeeld in het rapport van de staatscommissie “Herijking gezinsvormen” veel naar gerefereerd wordt. Henny is (naar eigen zeggen) fan van activiteiten die door studenten worden opgezet en activiteiten die door studenten samen met docenten gedragen worden en is daarom erg gecharmeerd van StudentWeetRaad.