Kernteam

StudentWeetRaad is een adviesbureau dat door studenten is opgericht. Het kernteam bestaat uit twee student-coördinatoren. Omdat we waarde hechten aan kwaliteit, zeker voor de adviezen die worden uitgegeven, werken we samen met universitaire docenten binnen de afdelingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO van de Universiteit van Amsterdam.

Rosemarie Gideonse – coördinator

Mijn naam is Rosemarie en ben master student Orthopedagogiek. Het afgelopen jaar heb ik 2 cycli meegedaan als studentadviseur bij StudentWeetRaad naast mijn pre-master Orthopedagogiek en ik vond het erg leuk om dit te doen. Ik vind het mooi om eraan bij te dragen dat de theorie en praktijk met elkaar verbonden worden. Hierdoor kijk ik er naar uit om dit jaar mijn rol als coördinator samen met Laura te vervullen! 


Laura Rodenburg – coördinator

Ik ben Laura, 22 jaar en derdejaars student Pedagogische Wetenschappen. Naast de bachelor volg ik ook de minor Sociologie. Ik heb afgelopen jaar 2 cycli meegedaan als studentadviseur bij StudentWeetRaad en ik vond dit enorm leuk om te doen. Ik kijk er erg naar uit om dit jaar coördinator van SWR te zijn!

  

Docenten

Daarnaast zijn er vier docenten betrokken bij StudentWeetRaad:

Ilvy van der Steen, Msc – werkgroepdocent

Ik ben Ilvy en werk momenteel als klinisch docent bij de mastertrack Forensische Orthopedagogiek en de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Van 2020-2022 heb ik met veel liefde en plezier de rol van coördinator van StudentWeetRaad vervuld. Ik kijk er enorm naar uit om weer betrokken te zijn bij het bureau vanuit een andere rol, namelijk als werkgroepdocent.

Wat StudentWeetRaad uniek, krachtig en leuk maakt, is dat het een adviesbureau is voor en door studenten. Op een creatieve wijze wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de praktijk, wat vaak wordt gemist binnen de academische wereld. Voor studenten is dit een ideale manier om kennis vanuit de opleiding te bundelen en over te dragen naar de praktijk. Waar studenten kennis maken met de praktijk, maken opdrachtgevers kennis met studenten en hun frisse wetenschappelijke blik. Zo komen twee werelden samen en dat vind ik zo mooi: we kunnen zoveel leren van en met elkaar.    

 

 

 

dr. Frank Cornelissen – universitair docent

Ik ben Frank en woon met mijn vrouw en drie jongens in Blaricum. Na heel wat omzwervingen in onderwijsland leid ik op dit moment de onderzoeksgroep vanOnderwijswetenschappen aan de UvA.

StudentWeetRaad is een geweldig initiatief dat universiteit en samenleving dichterbij elkaar brengt en gebruik maakt van de creativiteit en denkkracht van onze studenten. Toen ik bij de oprichting werd uitgenodigd om mee te denken, was ik gelijk enthousiast.

 

 

prof. dr. Henny Bos – universitair docent

Henny Bos is hoogleraar “Sexual and Gender Diversity in Families and Youth”. Henny is verbonden aan onze afdeling Pedagogische en Onderwijs Wetenschappen waar zij als assistent in opleiding (AIO) in 2000 met het onderwerp lesbisch ouderschap begon en waar zij later als postdoc, UD, en UHD en nu dus als hoogleraar verder mee aan de slag is gegaan. Henny houdt zich dan ook met name bezig met homo en lesbisch ouderschap en daarnaast ook met LHBT jongeren en gender nonconforme jongeren. Zij is daarbinnen bijvoorbeeld medeonderzoeker van het US. National Longitudinal Lesbian Family Study, een onderzoek waarin zij samen met de P.I van het onderzoek Dr. Nanette Gartrell veel publiceert in internationale tijdschriften maar ook een onderzoek waar bijvoorbeeld in het rapport van de staatscommissie “Herijking gezinsvormen” veel naar gerefereerd wordt. Henny is (naar eigen zeggen) fan van activiteiten die door studenten worden opgezet en activiteiten die door studenten samen met docenten gedragen worden en is daarom erg gecharmeerd van StudentWeetRaad.

 

dr. Bram van Bockstaele – postdoc

Ik behaalde mijn PhD aan de Universiteit Gent in 2011, en sindsdien heb ik als postdoc gewoond en gewerkt in Zuid-Afrika, Amsterdam, en Australië. Sinds 2021 werk ik weer aan de UvA, in de onderzoeksgroep Developmental Psychopathology. Als postdoc doe ik onderzoek naar sociaal-emotionele ontwikkeling en interacties tussen emoties en cognitieve processen, zoals aandacht en geheugen. Ik coördineer ook het vak Schrijfondersteuning, begeleid bachelor- en masterscripties, en ik ben werkgroepdocent voor de vakken Testen en Meten en Schrijfondersteuning.

Ik vind het altijd mooi als studenten, onderzoekers, en de praktijk samen iets kunnen bereiken dat niet alleen een educatieve en maatschappelijke waarde heeft, maar dat ook direct toepasbaar is en dat collega’s in de praktijk vooruit kan helpen. De activiteiten van StudentWeetRaad passen perfect binnen dit kader.