Menu

Kernteam

Het kernteam van StudentWeetRaad bestaat uit drie (oud)studenten en drie docenten. StudentWeetRaad is een adviesbureau voor en door studenten, waardoor het oprichten van het bureau door (oud)studenten is uitgevoerd: Jet Bierman, Rachel Poldermans en Elisa Somsen. Omdat we waarde hechten aan kwaliteit, zeker van de adviezen die worden uitgegeven, werken we samen met universitaire docenten binnen de Universiteit van Amsterdam, in het bijzonder binnen de afdelingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO.

Jet Bierman – projectmedewerker

Mijn naam is Jet en ik woon met mijn vriendin in Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met de master Onderwijskunde en daarnaast sta ik als leerkracht voor de klas in het basisonderwijs.

Doordat ik hiervoor een eigen filmbedrijfje had, kon ik mijn ervaring inzetten bij de oprichting van StudentWeetRaad. Ik ben ondernemend en ik haal energie uit het zoeken naar partners met wie StudentweetRaad samen kan werken.

 

Rachel Poldermans – projectmedewerker

Ik ben Rachel en ik woon in Hilversum. Voor mijn master Onderwijskunde aan de UvA heb ik de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedaan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om zelf te sporten en ben ik fanatiek sportkijker.

De vacature voor het oprichten van StudentWeetRaad sprak mij meteen aan, omdat het een functie is waarbij je veel mensen bij elkaar brengt. Je bent als het ware de spil van het netwerk. Daarnaast vind ik het leuk om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van onderwijs aan de UvA.

Elisa Somsen – projectmedewerker

Mijn naam is Elisa Somsen, 26 jaar en sinds januari afgestudeerd Bsc Pedagogische Wetenschappen. Ik woon in Amsterdam Oost, mijn favoriete buurt in Amsterdam. Ik ga graag naar het theater om voorstellingen te zien, maar ben net zo lief thuis mijn complete interieur aan het omgooien met een aflevering New Girl op de achtergrond.

StudentWeetRaad biedt de praktijkervaring die ik tijdens mijn studie ontzettend gemist heb. De ervaring om dit bureau op te richten was dan ook een kans waar ik mij meteen op heb gestort. Als projectmedewerker ben je bezig met allerlei facetten van het bureau, waaronder communicatie, werving van studenten/partners en evaluatie. Dit maakt de functie zeer divers.

Jitske Steenbergen-Bosma – docent

Mijn naam is Jitske en ik ben sinds 2 jaar werkzaam op de UvA. Eerst als junior-onderzoeker, waarbij ik een praktijkgericht onderzoek heb uitgevoerd naar binnen- en buitenschoolse burgerschapservaringen van basisschoolleerlingen, en sinds dit studiejaar ook als werkgroepdocent. Een ontzettend leuke baan waarin ik mijn passie voor lesgeven kan combineren met de wetenschappelijke wereld.

Bij StudentWeetRaad ondersteun ik de studenten bij het schrijven van de adviezen. Wekelijks overleg ik met de studenten hoe het gaat en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben.

dr. Frank Cornelissen – docent

Ik ben Frank en woon met vrouw en drie jongens in Wilnis. Na heel wat omzwervingen in onderwijsland ben ik op dit moment universitair docent bij Onderwijswetenschappen aan de UvA en lector Onderwijskunde bij het opleidingscentrum voor de Rechtspraak (SSR).

StudentWeetRaad is een geweldig initiatief dat universiteit en samenleving dichterbij elkaar brengt en gebruik maakt van de creativiteit en denkkracht van onze studenten. Toen ik bij de oprichting werd uitgenodigd om mee te denken, was ik gelijk enthousiast.

 

prof. dr. Henny Bos – docent