Oprichters

Op initiatief van Erna van Hest, directeur van het College of Child Development and Education, is het adviesbureau StudentWeetRaad opgezet. De inzet is om op een laagdrempelige manier studenten te verbinden met de praktijk. Op die manier wordt gehoor gegeven aan de wens vanuit de opleiding en vanuit de studenten om de universiteit en de maatschappij met elkaar te verbinden en de maatschappelijke impact van Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen te vergroten.

De Universiteit van Amsterdam is de standplaats van StudentWeetRaad. Er kan op deze manier gebruik gemaakt worden van de vele faciliteiten die de Universiteit van Amsterdam te bieden heeft.

Drie (oud) studenten hebben vorm gegeven aan het bureau. Het bureau is een studenteninitiatief en het is dus van belang dat het ook door studenten wordt gerund.

Jet Bierman

Mijn naam is Jet en ik woon in Amsterdam. Toen ik op de UvA aan Onderwijswetenschappen begon, miste ik, als leerkracht in het basisonderwijs, een koppeling met de praktijk. Ik kon mij goed voorstellen dat studenten van onze opleiding organisaties konden helpen met vraagstukken. Ik heb contact gezocht met de college directeur en samen met Rachel en Elise StudentWeetRaad opgericht.

Doordat ik hiervoor een eigen filmbedrijf had, kon ik mijn ervaring inzetten bij de oprichting. Ik ben ondernemend en ik haal energie uit het zoeken naar partners met wie StudentweetRaad samen kan werken. Ik vind het leuk om te zien hoe enthousiaste studenten diverse organisaties verder helpen.

 

Rachel Poldermans

Ik ben Rachel en ik woon in Hilversum. Voor mijn master Onderwijskunde aan de UvA heb ik de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedaan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om zelf te sporten en ben ik fanatiek sportkijker.

De vacature voor het oprichten van StudentWeetRaad sprak mij meteen aan, omdat het een functie is waarbij je veel mensen bij elkaar brengt. Je bent als het ware de spil van het netwerk. Daarnaast vind ik het leuk om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van onderwijs aan de UvA.

Elisa Somsen

Mijn naam is Elisa Somsen en sinds januari 2018 afgestudeerd Bsc Pedagogische Wetenschappen. Ik woon in Amsterdam Oost, mijn favoriete buurt in Amsterdam. Ik ga graag naar het theater om voorstellingen te zien, maar ben net zo lief thuis mijn complete interieur aan het omgooien met een aflevering New Girl op de achtergrond.

StudentWeetRaad biedt de praktijkervaring die ik tijdens mijn studie ontzettend gemist heb. De ervaring om dit bureau op te richten was dan ook een kans waar ik mij meteen op heb gestort. Als projectmedewerker ben je bezig met allerlei facetten van het bureau, waaronder communicatie, werving van studenten/partners en evaluatie. Dit maakt de functie zeer divers.